Examentraining MAW vwo 2021 gepubliceerd! :-)

OK, de preview is een beetje cringe maar de examentraining is inhoudelijk echt geslaagd. Net op tijd goedgekeurd door Udemy.

TIP: zet de snelheid op 1,25x.

In deze cursus krijg je tips en trucs waarmee je met meer zelfvertrouwen je eindexamen maatschappijwetenschappen kunt maken.

  • Tot en met 15 mei 2021 krijg je 50% pionierskorting als je op deze link klikt. Je betaalt dan geen € 19,99 maar € 9,99.
  • Na 15 mei kun je op deze link klikken.

De cursusleider, Marco Veldman, heeft veel ervaring en expertise met het vak in zijn rol als docent, auteur en trainer. Als je de cursus doet, is het zeer aan te bevelen om de methode Seneca voor maatschappijwetenschappen te hebben. Lesboek en opdrachtenboeken zijn echt nuttig om meer grip op je eindexamen te hebben. Een examenbundel of samenvatting heb je niet nodig.

Het is niet noodzakelijk om een lesboek of opdrachtenboek te hebben bij deze training maar ik ga er wel vanuit dat je eerst kennis en vaardigheden hebt opgedaan bij de inhoud van het vak. En pas daarna de examentraining doet. Anders weet je niet waar ik het over heb als ik spreek over kernconcepten, hoofdconcepten, onderzoeksvaardigheden en de andere onderwerpen.

Het beste ben je geholpen met een actieve werkhouding en een onderzoekend kritische geest. Geloof niet zo maar alles wat ik zeg maar check het zelf in de syllabus of in de methode Seneca. Gebruik geen samenvattingen van andere mensen maar maak je eigen samenvattingen of mind maps of… in de cursus staan ook andere tips, bijvoorbeeld het gebruik van signaalwoorden of de Cornell-methode.

En tot slot: sla over wat je al lang weet. Gebruik alleen wat voor jou nuttig is. En oefen daarna veel.

Heel veel succes! Je gaat geen spijt krijgen van deze training.

Hartelijke groet, Marco Veldman, docent MAW, gastdocent, schrijver en vader.